Ученик от СУ "Христо Ботев" със първа собствена изложба

Ученик от СУ "Христо Ботев" със първа собствена изложба

Ученик от СУ "Христо Ботев" със първа собствена изложба

Денислав Каменов от село  Галиче подреди своя изложба в галерията на читалище "Развитие 1892" в Бяла СлатинаВ нея са включени  изработените  от 17- годишното момче творби - самолети, кораби, къщички за птици, фигурки от бързосъхнещ пластилин, сувенири, направени  с пирографска техника. Новите идеи и проекти в намира в интернет, разказва Денислав:

 

"От малък рисувам, от 13 години започнах да правя къщички от клечки, после фигурки с бързосъхнещ пластелин, после пирографски рисунки... На изложбата представих дървени макети на кораби,фигурки, пирографски рисунки... Правя ги от клечки за сладолед... Гледам схеми, подбирам си някоя снимка от интернет..."

В момента талантливият ученик работи дърво с пирограф и обмисля да започне да прави фигурки с глина, едно ново предизвикателство за него.  

Майката на Денислав, Силвия Каменова, подкрепя сина си в  неговите творчески дейности, опитва се да му набави нужните материали и да му дава необходимите насоки: "Търсим по интернет материали, помагам му със съвети и насоки как да го направи... Ние не сме професионалисти... Опитваме се да му дадем някакви насоки, винаги сме го подкрепяли... Много се увличаше по анимационните рисунки... Не мога да кажа, че рисувам като професионалист, опитвам се да рисувам с акрилни бои върху платна... Бих искала да има учители, които да му помагат, но така е на село, толкова ни стигат силите да му помагаме....."

Денислав все още не е решил къде ще кандидатства след 12. клас, но не изключва  да се насочи към Националната художествена академия.